30 Mart 2014 Pazar

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu Tariflerinden Bazıları...




Gençleştirici Formul

Bu mucizevi karışım sizi genç ve zinde tutuyor. Karışımı tüketmeye başladıktan 2 gün sonra etkisini görmeye başlıyorsunuz. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan karışım, karaçiğer yağlanmasına karşı da mükemmel bir koruma sağlıyor.Malzemeler15-16 sap maydanoz, 2 yemek kaşığı taze limon suyu, yarım bardak suHazırlanışı ve Kullanımı

Maydanoz, limon ve suyu karıştırıp blenderdan geçirin. Hazırladığınız bu karışımı sabah aç karnına kahvaltıdan 15-20 dakika önce için. 15 gün boyunca her sabah düzenli olarak tüketin. İkinci günden itibaren kendinizi daha dinç ve zinde hissedeceksiniz.



Zayıflama ve Tiroid Formülü

Dereotu hem zayıflamada hem de troidin hızlı ya da az çalışması durumunda çok etkilidir.

Malzemeler
DereotuHazırlanışı ve KullanımıZayıflamak için; sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz. Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir. Açlık duygusuna fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz. İştahınızın yavaş yavaş kalktığını görürsünüz. Göreceksiniz ki iştahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir.
Troidin çalışmasını düzenlemek için ise; 3 ay boyunca bir yemek kaşığı dereotu sabah, öğle ve akşam günlerinden 15 dakika önce tüketilecek. Bu konuda 5 ay sonra ilaçlarını bırakan hastaların oranı yüzde 90’dır.



GÖBEK YAĞLARINI ERİTMEK İÇİN HARİKA BİR FORMÜL

 * 4 yaprak lahana,

* 25 dal maydonoz,

* 1 limon,

* 1/2 lt su,

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Suyu kaynatıp, lahana yapraklarını içine atın ve 3 dak. kaynatın. Ardından maydonozları ilave edip, 3 dak. daha kaynatın. Soğuduktan sonra, süzün ve içine limon sıkarak, günde 2-3 defa içmek yeterli olacaktır.

HER DERDE DEVA KARABAŞ OTU KÜRÜ

GEREKLİ MALZEMELER :

* 1tatlı kaşığı ufalanmış veya 2 çay kaşığı tohum şeklinde karabaş otu,

* 1 su bardağı klorsuz su,

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Kaymakta olan suyun içerisine, bitkiyi atın ve 2-3 dak. kaynatın. Soğumadan süzün. 2 günde 1 olmak kaydıyla, akşam yemeklerinden 2 saat sonra için. İlk 10 gün kullanımdan sonra, 7 gün ara verip, 10 gün daha 2 günde bir olmak üzere, kürü tekrarlayın.

KÜRÜN FAYDALARI :

Sinir zayıflığı, sigarayı bırakmak, sinuzit, akciğer ve kan kanseri, yorgunluk, romatizmal hastalıklar, beyin tümörünü geciktirme ve engelleme, yüksek tansiyon, ka dolaşımı problemleri, balgam sökmek, iç huzursuzluk ve kan sulandırmak için oldukça faydalı..Prof. dr. İBRAHİM SARAÇOĞLU

ÜRTİKERE KARŞI SÜPÜRGE TOHUMU


GEREKLİ MALZEMELER :

*1 tatlı kaşığı süpürge tohumu,

* 1/2 bardak su,
HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ : Süpürge tohumunu, havanda iyice ezin. Ama kahve makinasından çekmeyin. Kullanılan süpürge tohumu, kahve makinasından çekilmiş gibi incecik olmamalıdır. Elde ettiğiniz dövülmüş süpürge tohumlarını, Günde 3 defa, yemeklerden önce yarım bardak su ile yutun. 15 Gün kullanın.



23 Mart 2014 Pazar

Kekikli Firinda Sebze Tarifi...


kekiklifirindasebze Kekikli Fırında Sebze


Malzemeler : 2 kabak
2 patlıcan
3 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 havuç
zeytinyağı
tuz, karabiber

Üzeri için:

1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tutam taze kekik
Hazırlanışı :
Kabakları ve patlıcanları parmak şeklinde kesin.Kırmızı biberi ve yeşil biberi kesin.Havucu uzunlamasına kesin.
Karıştırma kabına tüm sebzeleri alın.Üzerine zeytinyğı ilave edin.Tuz ve karabiberi ekleyin.Üzerine sarımsak ve taze kekil ilave edin.


Tüm malzemeleri harmanlayın.Fırın tepsisine sebzeleri alın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında sebzeleri pişirin.Pişen sebzeleri servis tbağına alın.Üzerine yoğurt dökerek servis edin.

(Oktay Ustanin tarifidir..bu hafta farkli farkli sebze yemegi yapacagiz-belki sizde bu pratik cok sevdigim tarifi yaparsiniz arkadaslar..sevgilerle)
 

'Teşekkürler Dünya'




''Hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar'a, ateş hırsızlarına, Ernesto, Çhe Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya.''
Kazım Koyuncu

Hayat Güzeldir...




İçinizde bu 3 şeyi taşıyorsanız hayat güzeldir..

Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı.

Bu İNANÇ
tır.
Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşübileceğini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır.

Bu
GÜVEN dir.


Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız.

Bu
ÜMİT tir.Ve bu üçü varsa hayatınız güzeldir....

[ Üstün Dökmen ]

21 Mart 2014 Cuma

YURUMEK

Internetten google edince yurumenin bir suru faydasi oldugunu hepimiz okuyoruz.
Ama ben burda kendi tecrubelerimi paylasayim istedim.

Bol karli gecen bir kis mevsiminin ardindan havalarin biraz olsun duzelmesiyle kendimi disari attim. Son gunlerde yasadigim depresyon hallerime cok iyi geldi. Kendimi hicbir nedeni olmadigi halde daha mutlu hissetmeye basladim. Depresyon ilaci alma, acik havada yuru diye okurdum, gercekten dogruymus. Yillardir sikintida olmama ragmen, bu ilaclara inanmadigim icin depresyon takilmayi tercih etmistim.

Gecen gun kulak sorunuyla ilgili doktora gittgimde tansiyonumu olctu. Devamli 13-9 civarinda cikan rakam o gun 10-7 cikinca cok sasirdim. Hatta son aylarda bir suru basarisiz dukan denemesi sonunda yukseldigini dusunmustum.

Onumumde acik havada yurumek icin ilkbahar, yaz ve sonbahar olmak uzere en az 9 ay var. Fazladan tasidigim yuk olan 24 kiloluk yag, kasa donusur mu bu kadar zamanda???

19 Mart 2014 Çarşamba

YAG ve KAS FARKI


Iste size kas ve yag farkini aciklayan bir resim. Ayni kgdaki kas ve yagin hacimleri farklidir. O yuzden 60 kilo ve ayni boyda olmasina ragmen birinin digerinden daha zayif gozukmesinin aciklamasi da budur. Zayif gozuken hatun bu kaslari koltukta oturarak degil, spor yaparak elde eder ve korur.

O yuzden hedef kilo koymak yerine belli bir beden giymeyi hedefliyorum. Duzelen havalarla bol bol acik havada yuruyecegim.

18 Mart 2014 Salı

CANAKKALE





Bastığın yerleri "TOPRAK" diyerek geçme tanı!
Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı!.

Mehmet Akif ERSOY

15 Mart 2014 Cumartesi

Sevgili Terazi'me ve blogger arkadaşlarıma bi kahve...































Sevgili Arkadaşlarım,
Bugün için planladığımız blogger buluşması iptal olmuştur.

Sevgili Terazi'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, Allah işlerini kolaylaştırsın arkadaşım...
Çok zordur insanın babasının tedavi sürecinde koşuşturması. Onlar hep kafanda güçlü, yıkılmazdır ya, kendinde çocuksundur. Aslında öyle olmadığını, artık öyle olmadığını anlamak çok zorrr gelir insana.
Yada bana öyle gelmişti.
Terazi'm Rabbim işlerini kolaylaştırsın... Bu kadar zaman senden hiç haber alamamak meşguliyetlerinin ne kadar ağır olduğunu zaten anlatıyor bana... Duam seninle canım...

Ağzımızın çokta tatlı olmadığı bu günlerde bi acı kahve ile tatlandıralım günümüzü ve birlikteliğimizin keyfini yudumlayalım arkadaşlar...


* Yeni listede kahve yokmuş ona göre ;)









13 Mart 2014 Perşembe

Nesli´den (nilden) Tarifler...

Aslinda gercek adim Neslihan, neden Nil nickini aldim inanin bilmiyorum:) arkadaslarim aslinda Nesli derler bana.
Son zamanlarda farkli farkli Kabak yemekleri yaptim ve bu tarifleri paylasmak istiyorum sizlerlede..nacizane acemi ahcidan sevgilerle:)))


Firinda Zeytinyagli Kabak Yemegi

Malzemeler:
5-6 adet Yesil Kabak
2 adet kuru sogan
2-3 tane domates
dereotu (1 demet Kadar)
maydonoz (1 demet)
tuz, karabiber
zeytinyagi (zeytinyaginin miktarinida veremiyorum, göz karari..ben biraz pismeden önce birazda üzerinden pistikten sonra ekliyorum)

Kabaklar, soganlar ay seklinde dogranir, domateslerde dogranip diger tüm malzemelerle harmanlanir. Daha sonra borcam veya tepsiye dökülüp 40-45 dakika firinda pisirilir.  Isterseniz yogurt ilede afiyetle öglen veya aksam yemeklerinde tüketebilirsiniz...







Firinda Peynirli Kabak

Malzemeler:
 3 adet kabak
3 adet, domates
2 tane, yumurta
175 Gram, beyaz peynir
bir miktar, fesleğen
Tuz, karabiber,
Zeytinyağı
üzeri için:
kaşar peyniri rendesi


Kabakları, temizleyelim uzunlamasına 2 eşit parçaya bölelim, tencereye su alıp kaynatalım, Kaynayan suya tuz ekleyelim ve kabakları içine atalım, haşlamaya bırakalım.
Domates ve peyniri rendeliyelim, ince kıydığımız fesleğeni ilave edelim. Üzerine yumurtaları kıralım, kararbiber ve zeytinyağını ilave edelim tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
Haşlanan kabakların içlerini kaşıkla oyalım, hazırladığımız harçtan yeteri kadar koyalım, fırın kabına dizelim üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. 180 derece ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun!


Zeytinyagli Kabak Yemegi

Malzemeler:
  • 6-7 adet Kabak
  • 1 adet Soğan
  • 3 adet orta boy Domates
  • 1-2 diş Sarımsak
  • göz karari Zeytinyağı
  • 1 adet kesme seker
  • bir miktar Tuz
  • 1 su bardağı Su

Yapılışı:

•Genis bir tencereye zeytinyağını ekleyip, soğanları halka halka doğradim.
•Yıkayıp alacalı soyulan kabakları önce 2'ye daha sonra 4'e bölüp ve soğanların üzerine yayıyoruz.
•Kabakların üzerine kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğruyoruz.
•Sarımsağı, şekeri, tuzu ve suyu koyup pişirmeye birakiyoruz..
•Pişmesine yakın ince ince doğradığımız maydanozları da üzerine serpiştiriyoruz.

Afiyet Olsun...


7 Mart 2014 Cuma

İYİ Kİ VARSINIZ :)

MERHABA HEPİNİZE KUCAK DOLUSU MERHABA

EVET MİDEMİ DELDİM DEMİŞTİM YATAK İSTİHİRATİ ALDIM, BANA GÖRE DEĞİL PAZARTESİ İNŞALLAH TEKRAR RAYA OTURMA ÇABASINDAYIM...

SEBEB STRES VE AŞIRI KAHVE YORGUNLUK VE ARTIK BAŞ DÜŞMANIM SİGARA

HERŞEYİN FAZLASI ZARAR İMİŞ TECRÜBE İLE SABİT LEDİM

YANINIZDAYIM VE YANIMDA OLDUĞUNUZU BİLMEK BANA GÜÇ VERDİ HEPİNİZİ AYRI AYRI KUCAKLAYIP ÖPÜYORUM İYİ Kİ VARSINIZ HEPİNİZ CANSINIZ.... 








 

6 Mart 2014 Perşembe

GÜLÜŞ'e geçmiş olsun dileklerimle...




































Sevgili Gülüş,
Hastalandığını öğrendiğimde derinden üzüldüm...
Belki küçük bi geri bildirim yapabilirsin diye bekledim ama gelmeyince dahada  kaygılandım ister istemez.
Umarım sağlığın daha iyiye doğru ilerliyordur şimdi. Olur da bu postu görürsen, okursan bil ki kalbimiz de dualarımızda seninle...



Hastalık sade ilaçla iyileşmez,
Dostlarının yanında olduğunu hissetmek ister insan.
Hekimlerine güvenmek, emin ellerde olduğunu bilmek ister...

Dualar iyi gelir,
Sevgi iyi gelir,
Bir güler yüz, bir avuç ilaca bedeldir...
Sabah gözünü açtığında taptaze bir çiçek görmek mesela...
Bir sımsıcak gülümseme :)))
Bir sıcak bakış...



Bu sebeple yanı başında bizlerden bi demet kedigiller buketi gönderiyorum sana ;)
Birde kocaman yüreklerden koca koca dualar...
Geçmiş olsun arkadaşım...
Tez zamanda iyi haberlerini bekliyor olacağız...
Sevgiler...
Acil şifalar...