13 Ocak 2014 Pazartesi

Mucize Kimdir?


Merhaba,  bende bu blogun yazarlarindan biri olarak ilk postumu kendimi tanitmak icin yaziyorum. Buraya katki saglayanlar herkes gibi benide bloglara ceken kilo problemi oldu. Ama öyle üj bej degil bayaaaa bir kilo problemi. Son 8 yildir kilo benim sorunum oldu ve pek tabi hamileliklerimin neticesinde.  HamilelikLER demisken 3 cocuk annesiyim. 3 numara ki kendisi supriz yumurta oluyor dogupda iki aylik oldugunda tartim 112yi gösteriyordu.  Nisan 16 2013u milad yaptim kendime ve seruvenime basladim elbette sonuncusu olmasi umidiyle. Toplamda 20 kiloya gule gule dedim. Daha bir okadar vermeliyimki hedefime ulasayim. 
Mucize nickname ve blogumun ismi olmasinin sebebi mucize beklenen, sihirli degnek etkisi yapacakmis zannedilen diyetlere gondermedir. Hepimizde biliyoruz ki  saglikl ve olculu beslenme + spor bu isin formülü.  Ama yuzde yetmis yedigimizin etkisi daha fazla kilo vermede. Birde illa sihirli degnek ariyorsak o da motivasyondur. Iste ben o sebepten bir blog tutmaya ve diger diyettaslarla diyaloga gecmeye karar vermiştim. 
Biraz daldan dala oluyor ama aklima ne gelirse yaziyorum. Simdi ozelde ben kimim ne yaparim? Uzun zamandir calismayan bir Fizik öğretmeniyim. En son 2009 da ogretmenlik yaptim, sonra tasindigimiz eyalette (1,5 sene oncesine kadar amerikada yasiyorduk) ogretmen olabilmek icin ozel kurallar ve sertifika gerektigi icin calismayi biraktim ve yuksek lisans yapmaya karar verdim. Benim y.lisansim ve esiminde iş kontrati bittiginde memleketimize donmeye karar verdik. Simdilerde, kilo vermeye calisiyor, cocuklarimi büyütüyor birde örgü yapıyorum :)
Herkese Sevgiler!

12 yorum:

  1. Yasasin! Cafede yeni bir yazi ve yeni bir yazar.Hosgeldin Mucize.

    Evde üc cocukla 20 kilo vermek büyük basari,kutlarim.
    Geri kalan kilolarda bu sene eriyip gidecektir inaniyorum.Bu yolda hep beraberiz.Sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Şule, hosbulduk :) esasinda cocuklarin insani hareketli tutma adina faydasida yok degil kilo vermek icin. Ama elbette insanin zamanada ihtiyaci oluyor, ozellikle spor için.
    Umarim 2014 de hepimiz daha saglikli oluruz.

    YanıtlaSil
  3. Bu tanıtım yazıları çok da güzel oldu. Memnun oldum seni tanıdığıma Mucize'm... Ve ben senin ismine hep başka anlamlar yüklemişimdir. Bana iyi gelmiştir ismin...

    YanıtlaSil
  4. :) ne gibi anlamlar? Merak ettim bak şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıstığım, herşey Rabbimin bir mucizesi... İsmin bana bunu çağrıştırıyor hep, hiç diyet olayına bağlamamamışım ben. Ve çok güzel bir isim bence...

      Sil
    2. Teşekkürler canim seninde endamin yeter ;)

      Sil
  5. Mucize hosgeldin nede güzel bir isim secmissin kendine....yazilarinizi okumayi dörtgözle bekliyorum ..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Cigdem, vakit buldukca yazacagm.

      Sil
  6. Merhaba Mucizecim, bende memnun oldum seni tanidigima! Allah bagislasin üc evladinida, wow 20 kilo vermek inanilmaz büyük bir basari bence! eminim hep birlikte devaminida basaracagiz! Spor icin bende neredeyse hic vakit bulamiyorum, ama 3 yasindaki oglumun evde spor yapan hallerim öyle hosuna gidiyor ki beni cok motive ediyor spor icin-haydi anne spor yapalim;))
    cok selamlar!
    nil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurlee Nil, 3 yasinda cocuklar bilhassa erkekler cook eğlenceli oluyorlar. Oglunla bol hareketli günler dilerim.

      Sil
  7. Sevgili Mucize; bugün benim gecikmişlikleri telafi günüm! Sana önce burada merhaba diyeyim, sonra da bloguna geleceğim :)

    Seni ilk İnceBelli ile olan yakınlığınızla tanımıştım. Yanılmıyorum, değil mi? Sonra zaman içinde senin TR'e gelişin, 3. bebek, vs... hepsine bir şekilde tanıklık ettim bu blog alemi vesilesiyle. Aslında zemin olarak, bu sanal ortam pek güven vermese de; bazı insanlara kendini yakın hissediyorsun. Sen de benim için onlardan birisin.

    Umarım; hedeflerimize ulaşır ve içimizde var olan mucizeleri ortaya çıkarabiliriz :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerli.
Teşekkür ederiz :)