18 Ocak 2014 Cumartesi

NAR AGACI

 

Nazan Bekiroglu nun Trabzon - Tebriz - Tiflis - Batum - Istanbul hattinda gecen ,Balkan Savasi döneminden baslayip 1.Dünya savasina uzanan romani


  Internet sörfü yaptigim bir cok blogda görmüs ve ismini okunacaklar listesine yazip , sonbahar tatiline gittigimiz Izmir den almistim.

Ilk okumaya basladigimda itiraf ediyorum pek sarmadi beni.Konu üc cepheden anlatilinca,dikkat yogunlugu gerekiyordu. Her elime aldigimda kisa süreli okuyup,kenara koyuyordum.Bu anlatilanin icine girmemi engelledi sanirim.

Okudugum kitabi yarida kesmek,devam etmemek adetim degildir.Bismillah deyip tekrar basladim okumaya.

Gecen haftadan beri elimden düsmedi , olaylarin akisi hizlandi ve zevkle okuyup,bitirdim!

Beni etkileyen , karakterlerden ziyade,olayin gectigi yerler,zaman dilimi,yasantilari ve özellikle savasa giden gönüllülerin drami oldu.

Yazar sanki birebir yasamis , görmüs gibi anlatmis .

Sizinde simdilerde okudugunuz kitap varsa paylasabilirsiniz. Böylelikle Cafemizde okunan kitaplar kösesine ilk kitap yerlessin. Kitapligimizin raflarini bakalim hangi eserler dolduracak.!

8 yorum:

  1. Merhaba Şule, Nazan Bekiroglunun ismini Yusuf ile Züleyha kitabıyla duydum, arkadaslarimin bir çoğu okumus ve siddetle tavsiye etmislerdi. Hala okunacak kitaplar arasinda sirasini bekliyor, simdi o siraya nar agacida eklendi. Paylasimin icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mucize, tavsiye ederim, inan aksamlari okumaktan gözlerim yoruldu, dedigim gibi elimden birakamadim.Aktuel olan Sarikamis sehitlerini anma törenlerinde okudugum, savasa giden gönüllülerin dramini videoyu izlerken tekrar yasadim.
    Bu yazarin okudugum ilk kitabiydi.
    Simdi elimde yeni bir kitap var :)
    Okudugunuz kitaplari ve yorumlari bekliyorum !
    Iyi aksamlar,herkese iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  3. Şule'm tavsiyen için saol. Bu kitabı çok gördüm ama okumak nasip olmamıştı. Şimdi sayende bir daha hatırladım...

    YanıtlaSil
  4. Bende henüz okumamistim cok tesekkürler paylasimin icin Sulecim! Kac kez elime alip tekrar biraktigim kitaplardan biri, su an pismanim tabi..bende su siralar Khaled Hosseini nin Ve Daglar Yankilandi (Traumsammler) okuyorum, bitirdigimde seve seve paylasirim sizlerle..
    iyiki varsiniz!
    cok selamlar
    nil

    YanıtlaSil
  5. Nilcigim :)

    Ayse Kulinin kitabi "Dönüs"ü yeni bitirdim,3 gün icinde,kalin degildi.Simdide "Ve Daglar Yankilandi "
    elimde bugün basliyorum.
    O zaman kitabin yorumuyla igili Postu senden okuyacagiz :) Sevgilere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok güzel bir tesadüf Sulecim;) maalesef oglumun rahatsizligi nedeniyle cok firsat bulamasamda su günlerde yinede diger kitaplarindan da eminim ki cok sürükleyici bir roman oldugundan..( bin muhtesem günes ve ucurtma avcisini iki kez okumustum, coook begeniyorum khaled hosseini romanlarini;)
      seve seve anlatirim tabiki..
      bende kucak dolusu sevgiler gönderiyorum!
      nil

      Sil
  6. Merhaba Cafemblog yazarlari ve okurlari,

    Bir selam vermek istedim sizlere. Hergun olmasa da arada bir ugrayip bakiyorum ben size ;-))
    Sulecim hatirlattigin icin cok tesekkurler maalesef benim de yarim kalmis kitabim Nar Agaci. Ve ayni sekilde dusunmusuz kitabin bas kismi hakkinda.Neyse gaza geldim en kisa surede tekrar elime alip bitirmeye calisacagim. Ve ne tesaduftur ki en son ben de Donus'u bitirdim.3-4 hafta kadar oldu :(( Bu ara boyle maalesef.Uzunca ara veriyorum sonra bir gece kitap okuma gecesi ilan edip elimdeki kitap bitinceye kadar okuyorum.Aslinda bu benim universitede rituelimdi.Vize veya finallerden sonra boyle kendimi simartirdim.
    Daha fazla uzatmiyorum, ben yine sizlere yorum yazmaya calisirim. Yine karli ve yine soguk Cincinnati'den sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sevcan merhaba :)
    Ne güzel senden ses almak, hoş geldin.
    Blogun olduğunu bilmiyordum, yeni öğrendim ve takibe aldım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerli.
Teşekkür ederiz :)