16 Şubat 2014 Pazar

Güzellik Sirlari...



Blogumuzda renkli renkli her konudan bahsedebilecegimizi ögrendigimde cok sevinmistim! 
Aslinda su siralar sanirim hepimizin odaklandigi konu MPG saglikli beslenme, spor, fit bir yasam olsa da biz bayanlarin olmaz sa olmazlari da vardir hep, degil mi?

Cilt bakimi benim icin cok önemlidir ve mutlaka elimden geldigince özen gösteririm..Ayda bir kez mutlaka cildimi temizler kendim de cesitli maskelerden yararlaniyorum(özellikle ebru salli tariflerinden), yada nemlendirici, Vitamin maskeleri de Pazar aksamlarinda kendime kücük bir armagandir..
Su siralar birde vücüt sikilastirici krem uyguluyorum challange/spor sonrasi, sabah ve aksamlari. Sizlerinde varmi acaba güzellik sirlariniz?






 
  • Cennet Maskesi (ebru sallinin tarifidir)
 
                1 yemek kasigi yogurt
               1 yumurta sarisi
               1 yemek kasigi bal
 
 Tüm malzemeyi karistirarak oda sicakligini alana kadar bekleyin. Ardindan temiz yüze uygulayarak, 20 dakika uzanin. Yüzünüzü ilik su ile yikayarak maskeyi cikarin. Son olarak nemlendiricinizi uylulayin.
 
Protein depolar, ciltte hücre yenilenmesine yardimci olur.
 
 
  • Karin Catlaklari icin (ebru sallinin tarifidir.)
 
            1 yemek kasigi findik yagi
            1 Tatli kasigi kayisi yagi
 
Ikisini karistirip karin bölgesine dairesel masajlarla sürün.


Her iki maskeyide kendim denedim ve uyguluyorum. Özellikle karin catlaklari icin olani hamileligim süresinde ve sonrasinda sikca uyguladim, cok memnun kaldim. Eczaneden almistim her iki yagida ve su siralar ara ara badem yagi kullaniyorum karin siklastirmasi icin..birde Soda yi duydum, cok iyi geldigini fakat uygulamadim, sicak soguk suyu da unutmadigim zamanlarda mutlaka deniyorum.

Cildimiz de tüm bedenimiz de eminim saglikli beslenirken isil isil olup ayrica güzelligimize güzellik katacak!

Tülin Sahin diyet yaparken kendini 75 Kilo iken hep 50 Kilo hayal etmis ve durusunun, yürüyüsünün degistigini söylemis röpörtajinda..bende Pazartesi gününden beri kendimi cok hafif hissediyorum:)
Sizlerde degisiklikler varmi yada ben yine cokmu hizli düsünmeye basladim?!?:)))
Güzel Sahane bir Pazar Aksami diliyorum!
Sevgilerle..








 
 

7 yorum:

  1. Sahane bir paylasim Nil !

    Senden gelmesi bu postum iyi oldu, bende yakinda bakim ürünlerini paylasmayi planliyordum.
    Ilgimizi bu sürecte sadece diyete odaklamamaliyiz.Her an kafamizin diyetle mesgul olmasi, zayiflamayida OLUMSUZ yönde etkiliyor.
    Aslinda bu konuyla ilgili yâzacaktim ama su sira zamanim olmadi.
    Mucizeyede tartilma yasagi gelmis,iyide olmus.Insaallah kendini tartilma düsüncesinden uzak tutmayi basarir.Beyinde kilitlenme oluyor heran zayiflaycakmiyim,diyet ,Kilo aliyormuyum, vs...
    Elimizdeki listeyi uyguluyoruz,kendimizi biraz gevsetelim,eger kurallara uyuyorsâk,hersey kendiliginden gelisecektir,olumlu yönde.
    Mental zayiflama,olumlamalari takip ediyorum su siralar Internette,olumlu düsünmenin zayiflamaya katkilarini falan..,Neyse konumuza dönelim.
    Güzel öneriler Nilcigim, Ebru Sallinin ikinci tarifini önceden yâzmistim,ama uyguluyamadim,yâglari bulamadim
    diyelim,buldugumdada pahali geldi.Kesinlikle faydasini görecegine eminim.Acaba tekrar bir arayisami gecsem :)
    Ilk tarifi uygulamisligim var.

    Hamileligimde Özel bir krem kullanmistim ve hic bir catlagim olmadi.Faydasini gördüm.


    Bende su sira Niveanin "Cilt geren Body Lotion" nunu kullaniyorum ,Q 10+ Kreatinli.
    Yüzümede Nivea nemlendirici,göz cevresinede " L" oral Age Re -Perfect pro Calcium " kullaniyorum.( hediye almistim).
    Cilt krisikliginada Schaebens Marka gerdirici kullaniyorum,maske olarak.Testen cok iyi notu almis. :) Bunu arada kullaniyorum,yeni yeni basladim,yaslanmaya basladik. :) ne de olsa.
    Challenge baslamadan ve banyodan sonra sürüyorum vücut losyonunu.Hafif firca masajida göbek cevresinin cildinin canliligini sagliyor,aslinda tüm vücudâ yapilmasi selülite Engel oluyor.

    Iyi aksamlar herkese.Ayrica tesekkürler,bu ÖNEMLI konuyu hatirlattigin icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh en sevdiğim konu tabiki cilt bakımı fakat hiç istikrarlı değilim bu konuda bioderma ürünlerinde memnunum l'oreal nemlendirisicini kullanıyorum laser x3 diye şu aralar memnunum...fakat yinede cilt gerginliği için yada kolajen arttırıcı bir ürün biliyorsanız paylaşırmısınız.Nil yoğurtlu maskeyi deniyeceğim paylaşım için teşekkürler....

      Sil
    2. Önce tereddütlüydüm ama sonra biraz da ilgi alanim oldugundan paylasmak istedim..daha cok tarifler, pratik bilgiler var insallah ilerleyen zamanda onlarida paylasirim. Yaglara ulasmak zor olabiliyor Sulecim ben badem yaginin cok faydasini görmüstüm, cok sükür catlakliklar olmadi..Birazda Genetik oldugunu söylüyorlar ama ben yinede ufacik bir masajin dokunusun kreminde cok yararli oldugunu düsünüyorum.
      Yves Rocher in, Riche markali hem göz cevresi hemde yüz kremi ürününüde cok begeniyorum..birde aksamlari firsat buldukca saclarimiz ve kulaklarimiza dogru yüz masaji kirisikliklari geciktiriyormus..yine Yves Rocher den aldigim Kücük cam sisedeki 13 farkli yag ile sik sik uygulamaya calisiyorum..
      Anliyorum o Kadar cok aklimizda yapmamiz gereken seyler oluyor ki gercektende düzenli bir bakim icin zamanimiz bile olmuyor. ben oglum yeni dogdugunda dus sonrasi krem sürmek icin o Kadar zorlaniyor ve vakit bulamiyordum ki böylelikle dusta kullanilan vücut losyonu ve kremini (ikisi bir aradayi) nivea dan kesfettim..o günden bu yana en sevdigim ürünlerdendir.
      Dün bir dergide cilt bakiminin ve vücudumuzda kendimizi rahat hissetmenin önemini anlatiyorlardi..Cok hosuma giden bir yaziydi, ne olursa olsun cildimiz ve bedenimizde eger kendimizi mutlu hissedersek SIK olmak icin illaki pahali kiyafetler gerekmedigini sadece bir t-shirt jean ile bilehos görünülebilecegini anlatiyorlardi..

      Sil
  2. Nil'cim teşekkürler paylaşım için, malzemeler de kolay bulunur cinsten...
    Yalnız ben bu konuda aynı zeynebb gibi hiç istikrarlı değilim :(
    Ürün almaya bayılırım; 2-3-5 kullanır sonra unuturum! Zaman ayırmak, uğraşmak hiç bana göre değil. Bana tek bir ürün olsun; yüzüme, göz çevreme, boynuma, vs.vs.. ayrı ayrı uğraşmayayım.
    Doğru değil yaptığım, hele de bir yaştan sonra ama değişir miyim; pek umudum yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bir arada ürünler görüyorum ama yinede göz cevresi hassas bölgemiz oldugundan hep ayri önem tasiyor benim icin..Ipekcim hayatta hic bir zaman hic bir sey icin asla gec degil, bence sen ihtiyac duymadigindan da uygulamiyorsundur. Benim cildim o Kadar cok kuru ki ve sanirim birde aliskanliktan kremlerimi sürmeyince resmen geriliyorum..bazen bir yerde spontane kalmak durumu olsa panik olabiliyorum:))
      Tatilinin güzel gecmesine sevindim!!
      Her ne Kadar Burda da havalar ilik olsa da yazi cok özledim, hem de gelmesin dur diyorum önce kilolarimiza Veda edelim sonra yaz olsun:)
      sevgilerle

      Sil
  3. Merhaba :)
    Çatlaklar için kullanılan bazı doğal yağlar (özellikle badem yağı) tüylenme yapabiliyor diye biliyorum çok tedirginim oyüzden...Geçenlerde tatlı badem yağı alacaktım bende,kutunun üstünde saçları besler filan diyordu (ben vücudum için alacaktım) sonra aklıma geldi saçı besliyorsa tüylenme yapması olağan diye almadım.Sizde böyle bir sorun oldu mu acaba?
    evergreen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Evergreen,
      dogrusu hem badem yagini Hemde susam yagini cok sik kullaniyorum ama hic yasamadim tüylenme sorunu. Aksine cok kuru cilde sahip oldugum icin cok iyi geliyor bana. Yüzüm icin uygulamadim ama direk badem yagini yüzüm icin ayriyeten krem öncesi sürdügüm masaj uyguladigim yagi kullaniyorum. (Yves rocher den almistim). cok memnunum dogrusu.

      Sil

Yorumlarınız bizim için değerli.
Teşekkür ederiz :)