10 Şubat 2014 Pazartesi

Kendimi kaybettim, hükümsüzüm!

Merhaba Sevgili CafemBlog Sakinleri :)

Vallahi daha kendi bloguma uğramadan buraya geldim. Hızlıca ilk iki sayfadaki yazıları taradım; rengârenk olan kafenin görüntüsüyle içim açıldı. Şule'cim detaylı okuyamadım ama katkıların muhteşem canım; sağolasın :)) Yorumlara hiç bakamadan, teknik arızaya gözüm takıldı. "Bizimle olanlar" başlığıyla açtığımız "Takipçi Gadgeti" S.O.S vermiş de haberim olmamış!


"  Maalesef...
Bu gadget hatalı olarak yapılandırıldı. 
Web yöneticileri için ipucu: 
Lütfen "Friend Connect Ayarları - Ana Sayfa URL'si"nin bu sitenin URL'siyle eşleştiğinden emin olun. "

Hemen bilirkişi Google amcaya sordum, o da bana açıklamasını ve çözümü gösterdi sağolsun. Pek çok yerde var çözümü de; ben >>buradan>> yararlandım ;) Şimdi kim bizi takip ediyor; yine eski yerinde görebileceğiz.

Dedim ya; yorumları okuyamadım, yarın veya öbür güne kaldı ama ana sayfa yazılarına baktım ve yine-yeniden, hayırlı bir iş için toplaşma halinde olduğumuzu gördüm. Bilmeden ben de tam bugün yine-yeniden demişken, bu pek hoş oldu doğrusu :) Çünkü ben yine "aldım başımı gidiyorum..." desem abartmış olur muyum, bilmiyorum; zaten o konulara girmek de istemiyorum.

Bu kadar zamandır neredeydim, ne yaptım; uzun uzun yazmalık mevzular ama şimdilik şu kadarını söyleyebilirim; inzivaya çekildim. Bir tür meditasyon diyelim. Teknolojiden uzakta, bana iyi gelen şey ve kişilerle geçen zamanlardaydım bu süreçte. Bitti ve döndüm. Dönüşümü kolaylaştırmak için de bugün kendime bir "Hayata Dönüş Operasyonu" yaptım; kuaförümde yaklaşık 3 saat geçirerek :))

Laf çok da, her zaman olduğu gibi vakit yok. Gecenin 1 buçuğu... Aslında bunları yazmak değil konuşmak lazım. Hülya'ya da yazdım; "hadi bir organizasyon yapın da buluşalım" diye ama bakıyorum ses seda yok! Hem gruba selam da söyledim çok... Hülya'cım, aşkolsun; söylemedin mi yoksa :))) Havalar bahara dönecek artık (hoş; kış da görmedik ya!)... Şöyle bir kahvaltı mı olur, sabah kahvesi mi olur bilmem. Ama vakit gelmedi mi; şu bizim cafeyi gerçek ortama taşımaya...

Hülya, senin kahven kedili olsun ;)





17 yorum:

  1. Terazicim özledim seni hoş geldiiin :)
    yine hızır gibi yetiştin ,söylediğin yerden Takipçi Gadgetini düzelttim.
    iyi varsın canım....

    YanıtlaSil
  2. Hosgeldin Terazi, ne iyi ettin. Eksikligin cok belli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Isten yeni geldim,süpriz! Hos geldin :)
    Sana cok yorum yazdim,email gönderdim ne kadari ulasti bilemiyorum,neyseki burdasin.Hep beraber devam ederiz, sevgierle.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye sildin Hülya,bende senden sonra yazmistim.Benimkiler ne olacak simdi :)

      Sil
    2. Canım hızlı hızlı yazdım. Sonra aklıma bişeyler daha gelince ekleme yapayım dedim

      Sil
  5. Aa .! Dogru Hülyayla maillesirken banal iletmisti,selamini :)

    Email kutusuna , bakmam lazim ,gercekten arada birde mailler hatali deyip göndermiyor,bende bekliyorum email geldimi diye.

    Aslinda yorum gönderirkende Cekine cekine gönderdiydim,Ipekcigim,yanliz kalmak istiyor,kafasini dinlemek istiyor galiba diye düsünmüstüm ki,öyleymis zaten.Simdide yorum yzarken ekran oynayip duruyor,ne istir anlamadim.

    Hele bir dinlende soracagim sorular var,dashboarla ilgili,sonra ama.Sanirim yöneticnizin cözmesi gerêkebilir diyor
    .
    Ayrica benim önerdigim sporlarla yada yaptiklarimla ilgileniyorsaniz,uyguluyorsaniz ,Feedback alirsam,sevinirim,her zaman olmasada ,sorulariniz ,önerileriniz varsa acigim efendim,sevinirim ilginize.
    :)))
    Cabalarim bosami gidiyor,hosunuza gidiyor mu,yoksa bizi bunlarla mesgul etmemi dersiniz,ne dersiniz? :))))))
    Saka saka,benden Size rahat yok, sizi bos birakirmiyim hic, diyet ve spor yanyana.
    Bazen Insani Boyle birinin zorlmasi gerek,ne de olsa spor birâz yorucudur.:)
    Senin Bloga yazmistim ricami,yetki varmi yokmu bilmedigimden ,blogun ayarlarinide arap sâcina cevirmiyim diye beklemek zorunda kalmistim , Yan tarafa izledigimiz takip ettigimiz bloglari ekleyebilirsek sevinecegim.
    Ayrica Dikkat ettimde ( bunu siskoromanada yazmistim) senin blogtada Yan tarafta Cafemblog yok.(tanitim icin,seni izleyenler merk edip,bu nasi l bir blogmus deyip,tiklayâbilirler ) :))
    Reklam islerinden sorumluymusum gibi yorum birktigim bir sürü Blogada adresimizi verdim.;))))))
    Ay,yoruldum valla bu bilgisayar yazim klavyeinden,yzdigim kelimei begenmeip,tanimayip degisik kelimeler cikiyor düzeltsemde arada abuk subuk seyler okuyâbilirsiniz.Hos görün.Bana müsade dinlenecegim simdi. By.by

    YanıtlaSil
  6. Ooo birileri hem kaybolurmuş, hemde sitem edermiş... Mailine bakaydın ah bir bakaydın ne kadar çekine çekine sana ulaşmaya çalıştığımı görürdün.
    Zayıflama hareketini senden aldığımız " ivme" ile başlattık ama sonrasında ona ulaşan ne olsun. Bana döneceğim gibi ışık yaktı, sonra kapı duvar...
    Şule ile karalar bağladık. Selamını da sevgili Şule'ye ilettim. Ben seni döner ve kendin merhaba dersin biz de bu hareketi hep beraber yaparız diye düşünmüştüm. Ama olamadı... Öyle uzaktan selam ile...
    Bir ara özel bir post bile yazayım dedim...
    Bilgi işlem departmanı zannedersem adından dolayı engellemiş, cafeye işte giremiyorum. Diğer bloglara arada bakabiliyorum. Buna kahroldum ben. Zaman zaman böyle siteleri kara listeye alıyorlar. Gitsem, desem o öyle zannettiğiniz siteler gibi değil desem olmayacak. Şaşırdım resmen.
    Telefonum da eski marka bişey. İnternet yok yani.
    İnsanlar bi sabah çayı içerken, onlar yemekten sonra bi kahve keyfi yaparlarken bende bloğa bakıyorum işte. Çok mutlu oluyorum. Ama Elif şu aralar tempo yoğun olduğu için pek mutlu değil. Gene blogamı bakıyorsun anne diyor. Bu sebeple çok açılamıyorum.
    Aslında ben kendi aramızda küçük bişey düşünmüştüm. Sen seviyorsun diye Mpg lstelerini seçtim bide. Plansız öyle arka arkaya oluverdi herşey. Şule’ye ulaşana kadar o Mevsimlerde Roma’da ilan etmişti maalesef. Biraz benim umduğumdan kalabalık olduk ama her işte bir hayır vardır dedim bende. İyi oldu. Yepyeni insanlar, hikayeler tanıdım. Sonrasında bizde iki kanallı yapalım dedik, hatta Şule yorma kendini fazla dedi sağolsun.
    Şule buradan motivasyon yazıları yazıyor, ortamı ısıtıyor. Bende kaydı, kuydu yapıyorum. hem çok istediğim o spor günlüğünü de tutuyorum. Gerçi Şule'nin de internetinde sorun oluyor maillerime bile kaç gün sonra dönüyor ama ;)))
    Şimdi izin aldım. Hem Elif'in tatil zamanı, hemde bu hareketin ilk zamanları yoğun olur işte yapamam diye bu haftayı da. Yetmez öğlen arası diye.
    Madem buradasın buradan devam edelim. Yana panel açabilir miyiz. Katılımcıları yazalım. Spor bildirimlerini yazalım. Daha güzel ve daha şık olur... Ama bu sefer sen yorulma. Yetki veriliyor mu bu blog için. Bizler yapalım. Seni yormayalım dedim bu sefer. Başımızın tacı ol istedim... Biraz ince eledim, sık dokudum galiba...
    Sen neyi nasıl istersen öyle yapalım...
    Bunların hepsinden önemlisi ben seni çok özledim arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. Ömür'cüm, canım; çok teşekkür ederim. Umarım iyisindir, her şey yolundadır.
    Henüz kimselerden haber alamadım çünkü buradaki yazı ve yorumlar da dahil, sizleri ziyaret edemedim.
    Okulların şu ilk haftası geçsin, UMUYORUM biraz daha rahat olacağım.
    Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  8. Mucize'cim, merhaba. Nasılsın?
    Umarım gün içinde ziyaretlerimi yapabileceğim sizlere ;)
    Görüşürüz canım :)

    YanıtlaSil
  9. Şule'cim merhaba :)
    Kel alaka ama ben de şaşırdım; "işten geldim" deyince... Çalıştığını bilmiyordum :-0
    Atlamışım demek ki!
    Peki hem iş, hem de o spor yoğunluğunu nasıl böyle başarıyla götürüyorsun, anlat bakalım :))

    "Takip Ettiklerimiz" konusunu, kendi blogumda, sana yorum yazarken açıkladım. Oraya yorum şeklinde veya mailime; listede olmasını istediğiniz linkleri gönderin lütfen.

    İsteyen herkesi, blog yönetimi konusunda tam yetkili yaparım. Blog ilk açıldığında; kim yazar olacak, kim olmayacak belli değildi. Sen ve Hülya'nın da henüz deneyimi yoktu. Zaten blog açıldı ve sonra ben "püf"! Bu yüzden, aklımda olan yetki konusu donmuş oldu. Bana lütfen ipkery@gmail.com'dan ulaşın; hem bu işi, hem de diğer teknik konuları -ki aslında ben hiç de öyle profesyonel falan değilim... yapa boza öğrendim her şeyi- halledelim.

    "Blogunda, yan tarafta cafemblog linki yok" diye bir tespitte bulunmuşsun. Diyeceğim tek şey; "Terzinin eteği sökük olurmuş Hatta dün buradaki "Takipçi Eklentisi"ni düzelttim ama benim bloga bak; benimki öyle bozuk duruyor ! Az önze farkettim ama ellemedim, bıraktım. Sonra bakarım. Cafemizin linkini eklerim bugün inşallah ;)

    Şu "ortadan püf olmam" konusuna gelince; belki ruhen, belki bedenen buralarda değildim ve bilgisayarımı da çantasında hapis tuttum. Cevap verememişsem, bundandır. Bunun dışındaki zamanlarda; mailleriniz bana ulaşır ve ben ortalarda olmasam da, çoook çok yoğun olsam da, sizden gelecek her haber, her mail, her yorum, beni sadece ve sadece mutlu eder, yorgunluğumu alır. Bilmem anlatabildim mi?

    Son bir şey daha; paylaşımlarını her zaman zevkle okudum, burada olmandan çok mutluyum.

    Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terazicigim ,tam gün is degil benimkisi,Ev kadinlarina,ögrencilere,emeklilere vs, özel mini job .
      Vergisiz diye siniflandiriliyor. Ayda 50 saati gecmiyor.günde 2-2,5 saat calisttigim, bir ugrasi diyelim.Bazi günler yogunda olsa hafif bir is .O yüzden calisiyorum demedim,tam gün calisanlara,sabah gidip aksam gelenler haksizlik olmasin diye.
      Sabah saatlerinde olmasi,evime yakin olmasi tercih sebebimdi.iki seneye yakindir böyle.11 sene calismadim,hem bana hareket hemde cep harcligi oluyor :) Almanlarla kontagimdan dolayi,almancayi unutmamamida sagliyor.isten gelip biraz dinlendikten sonra epey bir vaktim kaliyor,hobbylerime. :)

      Ipekcigim yazdiklarimi sakin elestiri olarak almayasin,senin bizlere katkin sonsuz,acemiliklerimden ,dedigim gibi herseyi arap sacina sokmadan korkumdan,bazi terimlere yabanci oldugumdan cogu seye cesaret edemiyorum ,arastiriyorum,yapa boza uygulamaya calisiyorum,senin yogun cabalarinla acildi bu blog,steresli bir döneminede geldi,, dinlendigin iyi oldu,sana ihtiyacimiz oldugunda yanimizda oldugunu biliyorum,emaillere gelince nedense bazen yazdiklarimi gönderiyorum,ingilice hatali gönderim diye bildirim geliyordu,yada gidiyor gibi görünüp gitmiyordu,bunlar,bilgisayardan kaynakli diye tahmin ettigim bir durumdur.
      Bence sen cok profösyönel ve perfeksiyonistsin,yaptigin isin en güzeli olmasina gayret ediyor,üstekik ögretiyorsun,biz sansliyiz senin gibi bir arkadasimiz oldugu icin. yazdiklarimi begenmene sevindim.Ilk basta hatirlarsin resim yükleyemiyordum,
      Arastir ,ara tara ,bir almancasi bir türkcesi derken yapiverdiydimde,senin zaman ayirip bana gönderdigin aciklamali mailli sonrada görmem gibi,hizir gibi yetisiyorsun,mailinide tekrar tekrar okumustum sonrasinda.Yine yazisir canim,cok cok öpüyorum.
      Iyiki varsin.

      Aklinda bulunsun ,gittigin kurstaki calismalarindan paylasimlari bekliyecegiz.( ben bu süre icinde gittigini tahmin etmistim,ilerde artik) Sevgilerle.

      Sil
  10. Sevgili Hülya;
    Saat 01:01 olmuş :) Benim sayı takıntım başladı da bu aralar:))
    Tam sana cevaba başladım, gözüm saate takıldı; rakamların dansı gibi :)

    Neyse...
    Sana uzun uzun yazmak isterdim ama ne yazayım bilemedim.
    Sen yorumunun sonundaki son cümlede özetlemişsin ya durumu; "al benden de o kadar" desem sana :))

    Eklemek istediğim sadece 2 konu var:

    Birincisi; sana mailde yazdığım "Hadi bir organizasyon yapın da buluşalım ;)" talebi, ciddi ciddi, reel ortamda bir blogger buluşması organizasyonu içindi. Bu konuda nerelerdeyiz diye sordum dün sadece :)))

    İkincisi de; bu yeni başlattığınız "MPG Hareketi"ne çok sevindim. Bahar gelmeden harekete geçme fikri harika. Tüm katılımcılara başarılar :) Programla ilgili, bloga yapmak istediğin eklenti ve düzenlemeler için bu akşam yetkiyi açıyorum. Sen başlat; ben, biz, hepimiz, gönüllü olarak destek zaten veririz.

    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terazi'm çok güldüm, halada gülüyorum...
      Arifin fikri ne ise zikri oymuş. Organizasyon kelimesi başkaca bana bişey çağrıştırmadı, çağrıştıramazdı bu ortamda. Sonra sana da ulaşamayınca şaşırdım kaldım. O kadar yani...
      En son kahveye sen davet ettin bizi, sonra ses çıkmadı.
      Eee hadi ben davet edeyim o zaman.
      Tarihte vereyim..
      16 Mart Pazar olsun...
      Yaklaşık bir ay sonra...
      Herkes az çok planını yapsın ona göre...
      Eminönü'nde...
      Eminönü her iki yakayada yakın diye seçtim ama ben çok bilmiyorum mekanı siz karar verin.
      Yaşasın... Blogger buluşması yapacağız...

      MPG hareketi için sevinmene çok mutlu oldum. Sebebi olduğun hareketin amacı, sana gönül borcumu ödeme gayretim ve kızlarla bir araya toplaşmak ve tabii kilo vermek ;)))
      Sende olursan çok mutlu olurum bu harekette...

      Açtığın yetkiyi gördüm saol. Benim cafeyle bağım kuruluverdi böylece.
      Teşekkürler...

      Sil
  11. Hosgeldin tekrar Terazicim!
    Bu blogun kurulmasinda senin emegin cok büyük, tekrar cok tesekkürler! Su kisa sürede öyle güzel seyler katti ki bize anlatamam..Sana anlatacagimiz cok sey var sanirim:) Yoklugunda neler neler yaptik:)
    Sule, Hülya ve daha bir cok arkadasimiz birlik olduk bu yolda ilerliyoruz..daha da cogalacagimizi düsünüyorum ben! Hedefimiz Saglikli Yasam adina ama birlik beraberlik ile..
    bu yolda mesaleyi senden aldik ve devam veriyoruz..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  12. Sesini duymak cok iyi geldi Terazi hosgeldin yeniden

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Nil, Çiğdem; çook teşekkür ederim.
    Bugün işten biraz erken geldim ve bu akşamı blogları ziyarete ayırdım. Önce cafemblog yazı ve yorumlar, sonra diğer arkadaşların bloglarına gideceğim.
    Ne çok yol almışsınız burada ben yokken; paylaşımlar harika :))
    Vakit elverdikçe burada olmaya çalışacağım ben de...
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız bizim için değerli.
Teşekkür ederiz :)