6 Şubat 2014 Perşembe

MPG ,Ilk liste ve dikkat edilmesi gerekenler









Burda gördügünüz liste ve önemli notlar yazisi " MEVSIMLERDEN ROMA " blogundan alinmistir.

Sevgili Mehtap Hanimin yazilarini,beslenme  ve zayiflama modelinin detaylarini , ayrica inanilmaz

basari öykülerini blogundan okuyabilirsiniz.









 

 ONEMLI NOTLAR:


  • Eger bir dilim ekmegi bir kez tartarsaniz, buyuklugunun asagi yukari ne kadar oldugunu anlarsiniz ve sonra 3 asagi 5 yukari ayni porsiyonu yersiniz
  • Simdilik sadece bedenimizi degisime hazirliyoruz. Hergun tartilmanin anlami yok, buna gerek te yok.
  • Daha sonra menuye pilav ve makarna, baklagiller de eklenecek. Bu 12 gun vucudun dengelerini bulmasi icin cok onemli. Lutfen ozellikle saatlere uymaya ve ara ogunleri atlamamaya calisin.
  • Gunde enaz 2 litre su icmelisiniz.
  • Haftada enaz iki gun 60 dakika yurumeye calisin lutfen. Hergun yuruyebilirseniz en guzeli.
  • Bu hafta kuru yemis sadece ara ogundeki badem, siyah uzum ve ceviz, ozellikle aksam yemeginden sonra hicbir sekilde kuru yemis yok.
  • Ben soyleyene kadar artik tartilmak yok.
  • Bu 12 gun icinde hic icki icmek yok. Sarap yok, bira yok, viski, likor hicbirsey yok. İs yemeklerinde uygun bir bahane soylenebilir (antibiyotik kullaniyorum vs) Diyet yapiyorum demek yok.

Yasam stilimizi “hop” diye degistiremeyiz. Ama daha once yedigimiz miktarlari azaltmak bile bizim icin ciddi degisimlere hazirlik olur. Porsiyonlarinizi azaltmaya alisin lutfen.



 





SABAH KAHVALTISI (engec saat 09.30) 

 2 ince dilim ekmek (cavdar veya yulaf ekmegi tercih edilmeli, 1 dilim ekmek yaklasik 30gram kadar olmali) Ekmek cesidi hergun degistirilmeli, bir gun cavdar, birgun bugday, birgun tam tahilli, birgun ay cicekli vs)
ve 1 ince dilim az yagli beyaz peynir
6 zeytin
1 tatli kasigi kasigi bal veya recel

Veya EKMEK SECENEGI SABIT KALMAK UZERE
1 ince dilim az yagli beyaz peynir
2 tatli kasigi diabetliler icin hazirlanmis marmelat veya recel,
bicak ucuyla 1 surumluk tereyagi (incecik bir tabaka olacak sekilde, en fazla haftada 1 kez)

Veya
1 yumurta (en fazla haftada 1 gun) + 5 zeytin (erkekler icin 8 zeytin)

YA DA HEPSININ YERINE;
1 beyaz peynirli tost (erkekler icin 2 tost) Uzerine ayrica tereyagi surmek yok.

Veya
1 kucuk kase az yagli sut (yagsiz bulabilirseniz daha da iyi) + 3 kasik musli veya corn flakes (erkekler icin 5 kasik)

Ve hangi kahvaltiyi secerseniz secin, Domates, salatalik, maydanoz, yesil biber, roka, salatalik veya evde hazirlanmis maydanoz, dereotu, corek otu, feslegen, kirmizi pul biberli karisim. 1 tatli kasigi zeytin yagi

Sekersiz cay (arzu edildigi kadar)

Veya 1 kucuk dilim evde yapilmis kek ve cay (olabilecek en az yagli ve en sade kek,) (erkekler icin biraz buyukce bir dilim olabilir)

Veya 1 bardak sut ve 2 kucuk evde yapilmis kurabiye (haftada sadece 1 gun)




DIKKAT!: Temel kahvalti ekmek, peynir, zeytin ve klasik domates, salatalik vs olan kahvalti modeli olmali. Kurabiye secenegi sadece 1 gun, yumurta secenegi 1 gun, tost secenegi en fazla iki gun. Onemli olan metabolizmayi harekete gecirmek icin mumkun oldugu kadar degisik secenekler kullanmak.






















ARA OGUN: 11.30 civari







Bir kucuk kase kayisi kompostosu + 2 ceviz (mesela evde olunan gunler icin cok ideal bir secenek, cok az seker ilavesi ile pisecek)

Veya
Bir kucuk meyve (elma, armut, 1 kucuk portakal iki mandalina, 8-10 cilek, iki dilim ayva, yarim nar, 1 dilim taze ananas, 1 kucuk salkim uzum (ozellikle siyah olan secilmeli) + 3 adet ceviz veya 10 adet findik

Veya
bir kase yogurt (mumkunse az yagli) + 1 meyve

Veya bir kase yogurt + 3 petit beure biskuvi (erkekler icin 5) Biskuvi petit beure olmali lutfen










OGLEN YEMEGI (engec saat 14.00’te)

1 kase sebze corbasi (kisi basina 1 yemek kasigi z.yagi ile pisecek) veya 1 kase mercimek corbasi (uzerine ayrica yag konulmayacak) veya 1 kase yogurtlu princ corbasi veya 1 kase az sehriyeli tavuk suyu corbasi

DIKKAT!: (corbalar kremasiz, un, yumurta eklenmeden, cok az yag ile pisirilmeli, mercimek corbasi dahil, uzerine tekrar yag eklenmemeli)

+ 1 porsiyon izgara et (1 adet tavuk gogsu veya orta boy balik veya kirmizi et veya 4 kofte) kofte en fazla haftada iki kere, erkekler icin 6 kofte
Ince bir dilim ekmek (yaklasik 30 gr)
Istendigi kadar salata (1 kasik z.yagi, istendigi kadar limon, cok az tuz)

Veya
Sogus et veya tavuklu sandvic veya ton balikli marul, salatalik, domatesle hazirlanmis sandvic (mayonez, hardal veya herhangi bir sos eklenmeden)

Veya
Haslanmis herhangi bir sebze (kabak, broccoli, vs haftada 1 kere patates de olabilir) 1 parca tavuk gogsu haslanmis (salam, sosis, sucuk kesinlikle yok )

Veya
6 -8 yemek kasigi, kisi basi 1 kasik yag ile pismis herhangi bir etli sebze yemegi ve 1 dilim ekmek

Veya
1 kasik z.yagi ve 1 yumurta ile yapilmis menemen (sabah kahvaltisinda yumurta yenmediyse) Erkeklere iki yumurta

Veya
1 yumurta + 1 kasik lor

Izgara, tavuk veya baligin yanina istendigi kadar haslanmis veya cig sebze ya da salata yenebilir. Sadece 1 kasik yag ilave edilecek. YANI OGLEN YEMEGINDE CORBA + ANA YEMEK ve SEBZE ya da SALATA VAR. Is yerinde yemek yiyorsaniz, lutfen pilav, makarna almayin, onun yerine iki kere sebze yiyin.



 
 




IKINDI KAHVALTISI (saat 16 30 civari)

1 kase yagsiz yogurt

Veya
1 kase meyve salatasi (yarim adet kirmizi,yarim adet yesil yarim adet sari meyve) iki adet biskui veya 2 ceviz veya 10 badem(sabah ogununde yenmemisse) veya + 8-10 kuru siyah uzum

Veya
İncecik bir dilim kek + 1 fincan sutlu kahve (sabah yenmemisse)

Veya 1 adet pogaca (evde, z yagi ile yapilmis, az yagli peynir, bol dere otu, corek otu ile zenginlestirilmis) + cay (hangisini severseniz)

Veya
4 adet kepekli herhangi bir biskuvi + cay 








AKSAM YEMEGI (en gec saat 19 30 da)

1 tabak (yaklasik 6 -8 kasik) herhangi bir sebze yemegi (etsiz turlu, taze fasulye, lahana , karnabahar yemegi vs hepsi kisi basina bir y.kasigi z.yagi ile pisecek)
2 kasik yogurt

Veya
Herhangi bir izgara et, balik veya tavuk 1 canak salata, (havuc ve cok olgun domates konmayacak)
veya haslanmis sebze

Uykudan once (eger bir sey yeme ihtiyaci duyuyorsaniz) 1 bardak sut + 1 kucuk parca bitter cikolata(cok istiyorsaniz eger)






9 yorum:

  1. Ben detox haftasina ulastim yavasdan pzt basliyorum ..Kahvesizlik zor oluyor o hafta ama ne yapalim dayanacagiz dün dogadan cay aldim tarcin ve karanfil cok severim ikisinide hosuma gitti tadi birde 9 u biryerde cayi aldim cok okumustum kullanildigini ama ben asiri kullanma taraftari degilim bu tür karisimlarin herseyin azi karar cogu zarar degil mi?...Sulecigim birde bak sana bir link verecegim eger bunuda yayinlarsan cok sevinirim gercekten ders verici harika bir yazi hemde hepimizin bircok seyinden yararlanabilecegi

    Sevgiler

    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25745935.asp#

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Cigdem,valla pek alismisiz su kahveye bende icmezsem basim agriyor.Detox olunca akan sular durur, katlânacagiz,vücudun toksitlerden,azotlardan,bilimum zararli seylerden temizlenecek,Dayan Cigdem.

      Verdigin linke simdi bakacagim,sagol canim.

      Sil
    2. Cigdemcigim yaziyi okudum,Okunmasi gerekir,ders alinacak cok sey var, müsait bir zamanda derleyip yayinlamak gerek.
      Sevgilerimle.

      Sil
    3. Cigdemcigim,dedigim gibi bu yaziyi derleyip yayinliyacaktim,bayagi uzun bir makale,malesef kopyalama koruyuculu galiba, basaramadim.

      Yanlis beslenme,yanlis moda diyetler sonucu oda olmadi Bulimie hastaligina yakalanma,alinip verilen kilolar,üstüne üstlük iki hamilelik sonucunda al verler ile kaybedilen sagligin,
      Dogru beslenme ve düzenli spor ile tekrar kazanilmasi,eskisinden cok ama cok güzel bir hayat seviyesini yakalamanin hikayesi.

      Verilen kilolardan cok saglikli yasam felsefesini ön plana cikaran bir ibret hikayesi.
      .Herkesin kendi vücuduna göre saglikli bir kilosu olmali,herkesin kendini mutlu hissettigi Kilo önemli.

      Herkes bu yaziyi okumali.
      Saglikli beslenme,saglikli yasam ilkemiz olacak,olmali ki,bizde bunun icin burdayiz.Mehtap Hanim sayesinde bu stili hayatimiza oturtacagiz.

      Sil
    4. Canim evet cok uzun bir yazi ama cok güzel özetlemissin ..Evet Sevgili Mehtap sayesinde bizde kendimizi bir düzene oturtacagiz o kesin onun sayesinde ben yeniden yemek yemeye basladim ac kalip daha cok kilo aldigim zamanlardan sonra ama dogru yemek yemeyi tabiiki..Bu yaziyida bir ara paylastigin herhangi bir konuda link olarak verebilirsin gercekten okunasi bir yazi

      öptüm

      Sil
  2. Arkadaşlar kilo bildirimi yapmamız geregecek mi?Şule eline sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Bir sey degil canim,elimiz altinda Cafemiz duvarinda bulunsun dedim listemiz :)
    Kilo bildirimini endamya,blogspotta Hülya arkadasimiza yapabilirsin,o kayitlari tutuyor.Ayrica p.tesi sabahida yapabilirsin.Isteyen yapabilir tabii ki,bildirmek istemeyen olursa yazmaz,sadece adini yazdirir.

    YanıtlaSil
  4. Şuğleciğim ellerine sağlık. Ben daha önce"diyetorfoz"dan çıktısını almıştım ama senin sunumun çok güzel ve daha anlaşılır olmuş.
    Pazartesi'ye iki kala heyecanım arttı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosuna gittigine sevindim,Sevgicigim.

      Alternatifleri cok olmasi sevindici degil Mi?

      Hergün degisik seyler yenilmeside farklilik yaratacak.Sanirim listedekilerden yedikce isaret koyarsak,menü secimlerinde

      Tekrarlardan kacinmis oluruz. Evet,heyecan,sevinc bir arada.Yarin Türk bakkalindan yesillikler alinacak; roka,maydanoz,dereotu.
      Bunlari her zaman markierten bulamiyoruz.Hazirliklar baslasin :)

      Sil

Yorumlarınız bizim için değerli.
Teşekkür ederiz :)