13 Mart 2014 Perşembe

Nesli´den (nilden) Tarifler...

Aslinda gercek adim Neslihan, neden Nil nickini aldim inanin bilmiyorum:) arkadaslarim aslinda Nesli derler bana.
Son zamanlarda farkli farkli Kabak yemekleri yaptim ve bu tarifleri paylasmak istiyorum sizlerlede..nacizane acemi ahcidan sevgilerle:)))


Firinda Zeytinyagli Kabak Yemegi

Malzemeler:
5-6 adet Yesil Kabak
2 adet kuru sogan
2-3 tane domates
dereotu (1 demet Kadar)
maydonoz (1 demet)
tuz, karabiber
zeytinyagi (zeytinyaginin miktarinida veremiyorum, göz karari..ben biraz pismeden önce birazda üzerinden pistikten sonra ekliyorum)

Kabaklar, soganlar ay seklinde dogranir, domateslerde dogranip diger tüm malzemelerle harmanlanir. Daha sonra borcam veya tepsiye dökülüp 40-45 dakika firinda pisirilir.  Isterseniz yogurt ilede afiyetle öglen veya aksam yemeklerinde tüketebilirsiniz...







Firinda Peynirli Kabak

Malzemeler:
 3 adet kabak
3 adet, domates
2 tane, yumurta
175 Gram, beyaz peynir
bir miktar, fesleğen
Tuz, karabiber,
Zeytinyağı
üzeri için:
kaşar peyniri rendesi


Kabakları, temizleyelim uzunlamasına 2 eşit parçaya bölelim, tencereye su alıp kaynatalım, Kaynayan suya tuz ekleyelim ve kabakları içine atalım, haşlamaya bırakalım.
Domates ve peyniri rendeliyelim, ince kıydığımız fesleğeni ilave edelim. Üzerine yumurtaları kıralım, kararbiber ve zeytinyağını ilave edelim tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
Haşlanan kabakların içlerini kaşıkla oyalım, hazırladığımız harçtan yeteri kadar koyalım, fırın kabına dizelim üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim. 180 derece ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun!


Zeytinyagli Kabak Yemegi

Malzemeler:
  • 6-7 adet Kabak
  • 1 adet Soğan
  • 3 adet orta boy Domates
  • 1-2 diş Sarımsak
  • göz karari Zeytinyağı
  • 1 adet kesme seker
  • bir miktar Tuz
  • 1 su bardağı Su

Yapılışı:

•Genis bir tencereye zeytinyağını ekleyip, soğanları halka halka doğradim.
•Yıkayıp alacalı soyulan kabakları önce 2'ye daha sonra 4'e bölüp ve soğanların üzerine yayıyoruz.
•Kabakların üzerine kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğruyoruz.
•Sarımsağı, şekeri, tuzu ve suyu koyup pişirmeye birakiyoruz..
•Pişmesine yakın ince ince doğradığımız maydanozları da üzerine serpiştiriyoruz.

Afiyet Olsun...


3 yorum:

  1. Merhaba Neslicigim :)

    Harika ,saglikli ,diyet tarifleri.Deneyecegim, benzer tarzda pisirdiklelerim olmustur ama yeniliklere her zaman acik ve merakliyim.

    Kabak ,sindirim sistemi icin cok iyi ve kalorisi düsük.Ellerine saglik.Tarifler icin tesekkürler.sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sulecim:))
      Bende son zamanlarda cok tükettim farkli türden kabak yemeklerini..(maalesef esimde oglumda neredeyse hic sebze tüketmiyorlar:( o yüzden yalnizim bu konuda ama corbalarina katiyorum haberleri yok:))
      Bu arada bugün Eduscho/tschibodan aldim slikon kaliplarimi, Hemde kalpli:)
      begendigine cok sevindim canim, birde firinda mantar yapmistim ama onu herkez Bilir diye paylasmadim:) mantarlari yikadiktan sonra icini oyup 1 yumurda ve kasar peyniri, kirmizi biber, tuz, karabiber karisimi ile firina sürülüyor...üzeri kizarana Kadar pisiriliyor..
      sevgilerle..

      Sil
    2. Bugünün ögle yemegi belli oldu, dün mantar almistim.Mantar kavurmasini cok seviyoruz ,esimle beraber.

      Kabagida mantarida oglum malesef yemiyor,pek sorunluyuz bu konuda.Öptüm ...

      Sil

Yorumlarınız bizim için değerli.
Teşekkür ederiz :)